avfuktning

Så försvann doften i segelbåten

Pelles granne hade länge haft problem med en underlig doft i sin segelbåt. Då fick han låna sorptionsavfuktaren EchoDry.
– Efter att han testat EchoDry så försvann 95 procent av lukten, säger Pelle Ingsten.


I huset, lägenheten eller båten

I dag bor han i en lägenhet och använder den i badrummet när tvätten hänger på tork. Tidigare hade han den i tvättrummet i huset. Och förra våren testade han den i sin segelbåt. – Det säger sig självt att det kan bli väldigt fuktigt på en båt. Därför var jag osäker på om EchoDry verkligen skulle kunna hålla borta all fukt. Men den visade sig hålla måttet alldeles utmärkt.

Men det var först när Pelles granne testade den som dess verkliga potential sattes på prov. – Min granne hade länge haft problem med en riktigt obehaglig doft som spred sig i hans segelbåt. Det luktade verkligen unket. Som om ett dött lik låg och ruttnade någonstans.

95 procent försvann efter ett dygn

Pelle föreslog att grannen skulle testa EchoDry. Och bara efter ett dygn försvann cirka 95 procent av all lukt. – Jag kan inte med säkerhet säga att det var EchoDry som tog bort all lukt. Men faktum är att den underliga doften försvann efter att han testat sorptionsavfuktaren.

Sorption är en teknik som tar bort fukt – och dålig lukt. Den är dessutom mer miljövänlig än traditionella kompressoravfuktare eftersom den inte innehåller köldmedium, vanligen kallad freon. – Jag kan verkligen rekommendera EchoDry. Den har fungerat problemfritt sedan jag köpte den för två och ett halvt år sedan. Att den dessutom är helt tyst är ett plus i kanten, avslutar Pelle Ingsten.