avfuktning

Så sparar Peter in 1000-lappar

Peter Andersson betalade 4 000 kr per år i elkostnader för krypgrundsavfuktaren i sin sommarstuga. I dag betalar han hälften. Lösningen: EchoDry.


Vill du bli av med fukten? Här är den effektiva lösningen. Eftersom att Peter Anderssons* sommarstuga på 60 kvm har krypgrund är det nödvändigt att ha kontroll på luftfuktigheten i utrymmet mellan markytan och bjälklaget som isolerar huset från kylan. Under sex år använde sig Peter Andersson därför av en traditionell sorptionsavfuktare där den varma fuktiga luften blåses ut ur krypgrunden. Och allt fungerade som det skulle.


”Drar hälften så mycket el”

– Men för ett och ett halvt år sedan bytte jag till EchoDry. Inte bara kostade den en tiondel av priset. Den drar även hälften så mycket el. Den har alltså sparat mig mycket pengar, säger han. Vill du också spara in på elkostnaderna för avfuktning i krypgrunden till din sommarstuga eller hus? Varje månad mäter Peter både luft- och träfuktigheten med professionella mätinstrument. Att EchoDry fungerar som den ska är därför ställt bortom varje rimligt tvivel. Eftersom att det är en sorptionsavfuktare så fungerar den även på låga temperaturer.

– Jag har mätt varje månad under flera års tid. Därför kan jag med 100 procents säkerhet säga att EchoDry fungerar lika bra som konkurrenten, men drar hälften så mycket el. EchoDry håller sig under gränserna både vad gäller luftfuktigheten (70 procent) och träfuktigheten (17 procent).


”Bättre än en torktumlare”

Nu har också Peter en EchoDry Combi i sitt badrum i sommarstugan. – Den torkar tvätten lika bra som en torktumlare men tar ingen plats. Den är mycket effektiv, avslutar Peter Andersson.

* Peter Andersson heter egentligen någonting annat